Αυτό που έχω εννοήσει είναι ότι ουσιαστικά το να φτιάχνεις cookies...είναι ουσιαστικά μια ζύμη παρόμοια με αυτή του κέηκ...απλά αλλάζουν οι δοσολογίες ...ο τρόπος ψησίματος..καθώς και η προπαρασκευή του μείγματος...
Εγώ λοιπόν συνήθως φτάχνω το μείγμα μου από το βράδυ, καθώς χρειάζεται ωρίμανση εντός ψυγείου για τουλάχιστο 2-3 ώρες και το πρωί ταυτόχρονα με το καφεδάκι μου(Σάββατο κυρίως)...φτιάχνω και τα μπισκοτάκια μου και οι γιοί μου ξυπνάνε από τη μυρωδιά τους και μόνο...you can understand...how delicious they become only by the smell!!!
Στο αγαπημένο μου φιλαράκι το μίξερ λοιπόν,,,βάζω 1 αυγό, 175γρ. βουτυράκι παγωμένο, μια κούπα του τσαγιού ζάχαρη καστανή, 1 φλυτζάνι του καφέ ζάχαρη άχνη, σχεδόν 3 κούπες τσαγιού αλεύρι για κέηκ......ε τώρα λίγο πάνω λίγο κάτω...αυτό το κρίνει ο καθένας μας αναλόγως με την υφή της ζύμης...(η τελική της μορφή λίγο πριν τοποθετηθεί ψυγείο πρέπει να είναι μάλλον σφιχτή),4 κουταλιές σούπας καλό κακάο,μία βανίλια, ψιλοκομμένη κουβερτούρα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα, 2 κουταλιές σούπας μερέντα και ελάχιστο αλάτι. Εμένα μου αρέσει να βάζω και λίγο μαρμελάδα πορτοκάλι για άρωμα αλλά...δεν τη θέλουν οι γιοί μου...είπαμε ...μανιώδεις υπέρμαχοι της σοκολάτας!!!χαχχαχαχαχαχ.....αφού τα χτυπήσω όοοοοοοοοοολα μαζί κανά 3 λεπτο στο δυνατό...προσθέτω κατά βούληση και κάτι σε υγρό...χυμό, ή γάλα, ή γιαούρτι...εγώ βάζω κεφίρ( να δω πότε θα αναρτήσω για του λόγου του...χιχιχιχιχιχι), ώστε η ζύμη να περιέλθει στη σφιχτή μορφή που είπαμε εξ' αρχής...βάζω στο ψυγείο όπως είναι τον κάδο του μίξερ...και το άλλο πρωί, πλάθω μπαλάκια με τις παλάμες μου(καλό είναι να φοράτε γάντια ώστε να μην μαλακώνει το μείγμα από τη θερμοκρασία σώματος...και ψήνω σε προθερμασμένο καλά φούρνο για ακριβώς 11 λεπτά στους 170^ στον αέρα...
ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΣΟΧΗ...ΑΝ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ...εγώ τον καίω περίπου μισή ώρα άδειον...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΨΗΣΙΜΑΤΟς...ΕΕΕ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑς...ΕΙΠΑΜΕ...
Στη συνέχεια αφήνουμε άθικτα για κανά δεκάλεπτο...και...αυτό ήταν. Αν και δεν προλαβαίνω να τα αποθηκεύω...αν σας περρισέψουν...καλό είναι να φυλαχθούν σε ειδικά κουτιά για μπισκότα...είναι τα μόνα που δεν αφήνουν την υγρασία να τα επηρεάσει...


Τα μπισκοτάκια μου αυτά...είναι μια σκέτη ομορφιά δε νομίζετε?...μωρέ δεν είναι πολύ γλυκούλια???και που να τα δαγκώσετε κιόλας...αυτό το κράντς...και η αίσθηση στο δόντι των κομματιών της σοκολάτας σε συνδυασμό με την όσο πρέπει αφράτη υφή τους....ΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜ...
ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ...ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου