Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

TO...KEΦΟΡΥΖΟ...χαχαχαχ...

ΡΥΖΟΓΑΛΟ...ΑΛΛΙΩΣ!!!Φωτογραφία της Vassiliki Boura.

Το ρυζόγαλο μας το έφτιαχνε η μαμά μου κάθε Σαββατοκύριακο...ναι μωρέεεεεεεεεεεεεε....τι ωραίες αναμνήσεις που ξυπνάνε τώρα που το θυμήθηκα...ελληνική ταινία το βράδυ του Σαββάτου μετά το μπάνιο...εκκλησία το άλλο πρωί...η οικογένεια όλη μαζί.....αααααχχχχ.....ΜΕΓΑΛΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.....

μαμαααααααα....θέλω ρυζόγαλο ΤΩΡΑ!!!χχαχχααχ...

Ο λόγος που η αποψινή μου ανάρτηση έχει τον τίτλο...ΚΕΦΟΡΥΖΟ..χεχεχχεχε...δεν ακούγεται ήδη έτοιμο να φτιάξει το κέφι σας?...χαχαχαχ....

οοps...επανέρχομαι...σοβαρή..


ο λόγος είναι...
ότι αντικατέστησατ τα 2/3 της ποσότητας γάλακτος μεε???????????
ΚΕΦΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΡ!!!
δεν μπορώ να σοβαρευτώ...ακόμα...είμαι υπό την επήρρειά του..
.2 κεσεδάκια μόλις τακτοποιήθηκαν στο στομάχι μου...
και μπορώ να σας διαβεβαιώσω...΄΄οτι ακόμα κι αν το ρύζι σας...στουπώνει...(απολύτως φυσιολογικό βεβαίως, βεβαίως...)...το κεφίρ είναι έτοιμο να αντισταθμίσει την κατάσταση...και να μετατρέψει αυτό το δροσιστικό επιδόρπιο...στην απόλυτη...ΚΑΘΑΡΣΗ...χαχαχχααχχ!!!

πολύ αυθόρμητα και πολύ χαλαρά λοιπόν...σκέφτηκα...
ΚΙ ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ...ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΑΚΙ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΚΕΦΙΡ???
Ηδη έχω αντικαταστήσει το γάλα με κεφίρ σε πάμπολλες συνταγές....γιατί όχι και σε αυτό λοιπόν?...
και....τατατατατατα......Φωτογραφία της Vassiliki Boura.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΟΡΥΖΟ ΜΟΥ!!!
Πάμε να σας πω τι να κάνετε...
ααααααμάααααααααν....the poit is...I have not yet told you how to make your own kefir...that is true..but....ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ...ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΟΡΥΖΟ...ΜΕ ΚΕΦΙΡ ΑΓΟΡΑΣΤΟ.

ΥΛΙΚΑ
  • 750 γρ.ΚΕΦΙΡ
  • 250 γρ. ΓΑΛΑ
  • 1μιση ΚΟΥΠΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ
  • 3 ΚΑΙ ΛΙΙΙΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ...(δεν μου αρέσει να γίνεται πολύ πηχτό...οπότε προσαρμόστε κατά το δοκούν)
  • ΝΕΡΟ 
  • ΒΑΝΙΛΙΕΣ
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΕϋΛΑΝΗς

ΠΩΣ
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ρύζι χωρίς να το ξεπλύνουμε και καλύπτουμε με νερό τόσο ώστε να σκεπάζεται το ρύζι πλήρως...και ακόμα πιό πολύ...εεεε....περίπου3 και βάλε ποτήρια νερού.
  2. Βράζουμε όχι λιγότερο από 20' ώστε να έχει μαλακώσει πλήρως...(μπλιάχ...είναι όταν το ρύζι στο ρυζόγαλο ...κρατσανάει...πόσο μάλλον στο κεφόρυζο...πάει....χαλάει το κέφι μετά...χαχαχχαχ)
  3. Οταν το ρύζι είναι έτοιμο χαμηλώνουμε ελαφρώς την θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη...
  4. Αφού λιώσει...(εμείς ανακατεύουμε στο εντωμεταξύ..)ρίχνουμε το ΓΑΛΑ μόνο του...
  5. Ανακατεύουμε...κι ανακατεύουμε...ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μόλις δείξει ότι ελαφρώς ήρθε και χύλωσε...
  6. Ρίχνουμε το κεφιρ...
  7. Τώρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα...το κεφίρ έχει από μόνο του την ικανότητα να πήζει και να χυλώνει...οπότε επιδέξια ανακατεύουμε ώστε να μην μας κολλήσει το μείγμα ...ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ...trust me!...
  8. Ε...περίπου στο 10λεπτο...έχει φτάσει στο επιθυμητό σημείο χυλώματος για μένα...οπότε είναι έτοιμο να δεχτεί τις βανίλιες...εγώ βάζω 3-4...
ΕΙΝΑΙ ΤΌΣΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΡΟΣΕΡΗΣ ΓΛΥΚΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ-ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΗ ΞΙΝΙΛΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΕΦΙΡ...you will see what I mean...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ...ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ...ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΝΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ....sooooo.....
ΠΑΙΞΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.....ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ...ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩς...  Ψ Υ Χ Ο Λ Υ Τ Ρ Ω Τ Ι Κ Ο!!!


ε μετά δεν μένει παρά να επιλέξετε τα μπολ σερβιρίσματος...Φωτογραφία της Vassiliki Boura.
Τελειώνουμε στολίζοντας με βροχή από κανέλλα σε σκόνη(θεωρώ ότι η ΚΕϋΛΑΝΗς...κάνει τη διαφορά!!!)

Μμμμμμ....ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου