Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ

Φωτογραφία της Vassiliki Boura.Ηello  again !!!

και ναι...με λίγη έτοιμη ή μη σφολιάτα, λίγη επιδεξιότητα στο τύλιγμα και με μια κρέμα ζαχαροπλαστικής...μούρλια...ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΤΕ!!!

SOOOOOO...
  • Μια οποιαδήποτε σφολιάτα ψυγείου θα συνιστούσα...διότι δουλεύεται ευκολότερα.
  • 2-3 μήλα...που μάλλον από καιρό σκεφτόμασταν ...ΤΙ  να τα κάνουμε...
  • άχνη/κανέλα/τζίντζερ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  1. Αφού κόψουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους όσο η παλάμη μας, της απλώνουμε λιωμένο βουτυράκι και τοποθετούμε τις λεπτότατες φετούλες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη αγκαλίτσα(σε τέταρτα αρχικά κομμένα και στη συνέχεια όσο πιο λεπτά γίνεται).
  2. Μετά ρολάρουμε με τρόπο...και τα τριανταφυλλάκια μας αρχίζουν να εμφανίζονται.
  3. Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με χαρτί ψησίματος(και δεν παιδευόμαστε μετά στο πλύσιμο και δεν επιβαρύνουμε με επιπλέον λιπαρά επάλειψης).
  4. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
  5. Ψήνουμε στους 175^ στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν απόχρωση...(εμένα μ΄αρέσουν χρυσαφοκαφέ...αλλά και πιό ροδαλά είναι εξίσου όμορφα και νόστιμα)
Και τώρα:
  1. Ετοιμάζουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής(σπιτική ή μη)
  2. Ενισχύουμε το άρωμά της  με τζίντζερ.
  3. Αφού ξεφουρνίσουμε...βάζουμε κρέμα ή με το κουταλάκι του γλυκού ή με κορνεδάκι...στα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο τυλιγμένο τριανταφυλλάκι μας κατά το ψήσιμο.
  4. Λίγη άχνη και κανελίτσα ακόμη...
ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου