Ηello again !!!και ναι...με λίγη έτοιμη ή μη σφολιάτα, λίγη επιδεξιότητα στο τύλιγμα και με μια κρέμα ζαχαροπλαστικής...μούρλια...ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΤΕ!!!
SOOOOOO...
- Μια οποιαδήποτε σφολιάτα ψυγείου θα συνιστούσα...διότι δουλεύεται ευκολότερα.
- 2-3 μήλα...που μάλλον από καιρό σκεφτόμασταν ...ΤΙ να τα κάνουμε...
- άχνη/κανέλα/τζίντζερ.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
- Αφού κόψουμε την σφολιάτα σε λωρίδες πάχους όσο η παλάμη μας, της απλώνουμε λιωμένο βουτυράκι και τοποθετούμε τις λεπτότατες φετούλες μήλου τη μια δίπλα στην άλλη αγκαλίτσα(σε τέταρτα αρχικά κομμένα και στη συνέχεια όσο πιο λεπτά γίνεται).
- Μετά ρολάρουμε με τρόπο...και τα τριανταφυλλάκια μας αρχίζουν να εμφανίζονται.
- Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμμένο με χαρτί ψησίματος(και δεν παιδευόμαστε μετά στο πλύσιμο και δεν επιβαρύνουμε με επιπλέον λιπαρά επάλειψης).
- Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
- Ψήνουμε στους 175^ στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν απόχρωση...(εμένα μ΄αρέσουν χρυσαφοκαφέ...αλλά και πιό ροδαλά είναι εξίσου όμορφα και νόστιμα)
Και τώρα:
- Ετοιμάζουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής(σπιτική ή μη)
- Ενισχύουμε το άρωμά της με τζίντζερ.
- Αφού ξεφουρνίσουμε...βάζουμε κρέμα ή με το κουταλάκι του γλυκού ή με κορνεδάκι...στα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο τυλιγμένο τριανταφυλλάκι μας κατά το ψήσιμο.
- Λίγη άχνη και κανελίτσα ακόμη...
ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ?
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου